Air Leap

Världens 5 största flygplatser

Här ger vi dig information om världens 5 största flygplatser sett till antalet passagerare per år. Alla siffror är avrundade till närmsta miljontal.

De 5 största flygplatserna i världen

Nedan berättar vi mer om alla flygplatser vi precis tagit upp.

5. Dubai Airport (66 miljoner passagerare/år)

Bild: Umar Shakh

Dubai International Airport är världens femte största flygplats. Den har växt snabbt under de senaste åren tack vare Dubais goda finansiella utveckling.

En rolig detalj är att det flyger flest jättelika Airbus A380 på denna flygplats. Det är ett jättelikt dubbeldäckarplan som kräver gott om utrymme på landningsbanan.

4. O’Hare Airport (68 miljoner passagerare/år)

Bild: NASA

O’Hare Airport hittar du i Chicago, och då flygplatsen ligger i USA är det inte konstigt att American Airlines och United Airlines är störst här.

3. Denver Airport (69 miljoner passagerare/år)

Bild: Public domain

Denvers internationella flygplats har länge varit en hubb för flygresandet i USA. Här flyger främst flygbolagen Denver Air Connection, Southern Airways Express och United Airlines.

2. Dallas Fort Worth Airport (73 miljoner passagerare/år)

Bild: Todd Macdonald

Dallas Fort Worth Airport är idag världens näst största flygplats. Här flyger främst de USA-baserade flygbolagen Frontier Airlines och Spirit Airlines.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta (104 miljoner passagerare/år)

Bild: Craig Butz

Hartsfield-Jackson Atlanta är världens största flygplats. Här flyger främst flygbolagen Frontier Airlines, Southwest Airlines och Spirit Airlines.

Läs mer: Sveriges 5 största flygplatser

En man som dricker kaffe

Fredrik Simonsson

Kommentera