Air Leap

10 sätt att spara till din resa (tips + råd)

Här ger vi dig 10 snabba tips om hur du kan spara pengar till din resa.

10 sätt att spara till resan

  1. Sälj saker du inte behöver
  2. Jobba mer
  3. Samla lån
  4. Undvik impulsköp
  5. Undvik höga nöjesutgifter
  6. Säg upp streamingtjänster
  7. Laga i stället för att köpa nytt
  8. Köp begagnat i stället för nytt
  9. Gör lunchlådor i stället för att äta ute
  10. Storhandla och köp billigare märken

1. Sälj saker du inte behöver

Att sälja saker du inte behöver är ett snabbt sätt att få in pengar på. Det kan bland annat handla om att sälja guld du inte använder, till exempel smycken, tandguld eller samlarguld till en guldbutik, eller att sälja elektronik du inte använder på Blocket eller Tradera.

2. Jobba mer

Att spara blir enklare när du har mer pengar att röra dig med, så att jobba lite extra är faktiskt ett bra sätt att spara pengar på.

3. Samla lån

Om du har mindre krediter såsom snabba lån eller dyra privatlån är det en bra idé att baka samman dem till ett samlingslån. Ett snabbt lån har i normalfallet en ränta på ca 30 % medan ett samlingslån generellt har en ränta på 6–8 %.

4. Undvik impulsköp

Genom att undvika impulsköp kan du spara mycket pengar i det långa loppet. Tänk gärna på att det är enkelt att impulshandla på nätet, så undvik de online-plattformar som du vet lätt lockar till impulsinköp.

5. Undvik höga nöjesutgifter

När du sparar till en resa är det bra att undvika nöjesutgifter som biobesök och konserter. En bra idé är att tänka att den resa du ska på blir ditt nöje, och om du tänker så blir det kanske lättare att hålla tillbaka på nöjesutgifterna på hemmaplan ett tag.

6. Säg upp streamingtjänster

Det finns många streamingtjänster såsom Netflix, Viaplay och HBO Max. Kontrollera gärna vilka streamingtjänster du har, och säg upp dem du inte använder så ofta.

Läs mer: Vad är ett resekort? (kreditkort för resor)

7. Laga i stället för att köpa nytt

I stället för att köpa nya saker är det bra att undersöka om du kan laga de saker du redan har. På Youtube finns det hur mycket guider som helst om hur du lagar allt ifrån kläder till gammal elektronik.

8. Köp begagnat i stället för nytt

Ifall du inte kan laga de saker du vill ha är det bättre att köpa begagnat i stället för nytt ifall du sparar till något, i detta fall en resa. De största begagnatmarknadsplatserna i Sverige är Tradera, Blocket och Facebook Marketplace.

9. Gör lunchlådor i stället för att äta ute

Utemat är gott men dyrt, så se till att laga matlådor för att således spara mycket pengar i det långa loppet.

10. Storhandla och köp billigare märken

Att handla mycket en gång i veckan hos en stormarknad, exempelvis Willys eller Ica Maxi, är något du sparar pengar på. Att handla lite varje dag blir oftast dyrare; dels på grund av de impulsköp man sannolikt gör, och dels för att mindre butiker ofta har dyrare priser än större butiker.

Att köpa billigare märken när du handlar är också ett bra sätt att spara pengar på, och någon större kvalitetsskillnad är det sällan mellan märkesvaror och basic-varor.

Läs mer: De 5 bästa kreditkorten för resor

En man som dricker kaffe

Fredrik Simonsson

Kommentera

Artiklar om flygplatser

Lästips hos oss

Lär dig allt om flygplan

Artiklar om flygplan

Lär dig allt om helikoptrar

Artiklar om helikoptrar
NordVPN Icon

Lär dig allt om ekonomi

Artiklar om ekonomi