Regeringen inför strängare krav för inresa från utlandet fr.o.m. den 6:e februari - läs mer om Coronaviruset och aktuell trafikinformation här

Resa med barn

Ska hela familjen ut och resa? Hos oss är alla välkomna, både stora som små och vi gör allt för att ni ska få en så smidig resa som möjligt.

 • Flyga när du är gravid

  Du är självklart välkommen att resa med oss även om du är gravid!

  Av hänsyn till säkerheten för dig och ditt barn har vi dock vissa begränsningar för hur långt fram i graviditeten du får flyga.
  Vecka 1-36 inget läkarintyg krävs.
  Vecka 37 läkarintyg krävs.
  Vecka 38 Ingen flygning tillåten med Air Leap.

  Vi rekommenderar också att du kollar med ditt försäkringsbolag i vilken omfattning försäkringen gäller i samband med flygresor under graviditet.

  OBS! Tänk på att andra regler kan gälla om du flyger med någon av våra samarbetspartners.

 • Resa med spädbarn

  Barn upp till två år räknas som spädbarn och reser gratis med Air Leap.

  Ett spädbarn per vuxen är välkommen att resa i den vuxnes knä. Spädbarn har en bagagekvot på 10 kg i incheckat bagage. Av hänsyn till ditt barns hälsa medges resa ej för spädbarn yngre än sju dagar.

  RESA MED TVÅ SPÄDBARN
  Om du reser ensam med två spädbarn måste sittplats bokas för ett av barnen. Detta gör du hos vår kundsupport support@airleap.se. Det andra spädbarnet är då berättigat till samma bagagekvot som en vuxen resenär. Detta spädbarn måste sitta placerat på egen sittplats i en bilbarnstol som inte får vara mer än 42 centimeter bred och 65 centimeter djup. Bilbarnstolen måste vara EU-godkänd. Av hänsyn till ditt barns hälsa medges resa ej för spädbarn yngre än sju dagar.

  BARNMAT
  När du reser med spädbarn vill vi att resan skall vara så behaglig och bekymmersfri som möjligt. Därför får du självklart ta med så mycket barnmat som resan kräver. Tänk på att förpacka den enligt Transportstyrelsens vätskeregler och säg gärna till i säkerhetskontrollen.

 • Ensamåkande barn

  Barn kan ibland behöva resa på egen hand. Vi erbjuder dig och ditt barn en assistansservice där vi tar hand om ditt barn under hela resan.

  Tjänsten erbjuds till barn mellan 5 och 17 år. Barn mellan 5-12 år fyllda måste använda sig av tjänsten, medan det är frivilligt för barn i åldern 12-17 år. Ladda hem vårt formulär för ensamresande barn och fyll i innan du anländer till flygplatsen för att underlätta resan.

  VID INCHECKNING
  Vid incheckning av ensamåkande barn bör ankomsten till incheckningsdisken ske i god tid före avgångstid. Vi rekommenderar att ankomst sker minst 1 timme före avgångstid. Förälder/målsman får inte lämna flygplatsen förrän planet har avgått och lyft.

  VID AVRESA
  Vid avresa måste barnet vara i sällskap av förälder eller målsman fram tills dess att Air Leaps representant följt barnet genom säkerhetskontrollen. Innan detta sker måste samtliga dokument vara ifyllda, undertecknade av förälder/målsman och inlämnade vid incheckningsdisken. Utan giltiga handlingar kan Air Leap inte tillåta barnet att resa. Vid flygresans ankomst ska mottagande förälder/målsman uppvisa giltig ID-handling. Person som lämnar eller hämtar ensamåkande barn måste vara fyllda 18 år. Barn yngre än 5 år kan inte resa som ensamresande barn utan måste ha sällskap av förälder eller målsman under hela resan.

  Efter fyllda 12 år får barnet resa utan sällskap. Barnet har däremot inte rätt att agera som vuxet sällskap åt yngre barn förrän det fyllt 16 år. Det är möjligt för barn upp till 17 år att flyga under reglerna för ensamåkande barn om förälder/målsman så önskar, samma dokumentation behöver då fyllas i som om barnet vore yngre än 12 år. Air Leap har en gräns på hur många ensamåkande barn som accepteras per flygning.

  Det är ej tillåtet för ensamresande barn att ta med sig ett djur i kabinen. 

  OBS! På vissa avgångar har vi ingen möjlighet att ta emot ensamåkande barn. Exempel på flygningar där vi inte kan erbjuda barn att resa ensamma är avgångar med mellanlandning där slutdestinationen inte har fler avgångar samma dag eller där enda flygningen för dagen har en mellanlandning. Vår kundsupport kan ge mer information om vilka avgångar som ej är möjliga att boka.

  Kontakta vår kundsupport på telefonnummer +46 (8) 501 200 00/ support@airleap.se för mer information gällande ensamresande barn.

   

  Formulär Ensamresande barn