Air Leap

Bra kreditkort att ha med sig på resan

I jakten på det perfekta kreditkortet för resan är det viktigt att väga in förmåner som kan göra din resa både mer ekonomisk och smidig.

Från bonusprogram till slopade valutapåslag och omfattande reseförsäkringar, utforskar denna artikel hur du väljer ett kort som passar just dina behov.

Läs vidare för insikter och tips som hjälper dig att hitta det bästa resekortet.

Att välja rätt kreditkort för resan

Att välja rätt kreditkort för resan innebär att noga överväga vilka valmöjligheter du har, särskilt när det gäller kreditkort med reseförmåner. Ett väl utvalt kort kan inte bara erbjuda dig värdefulla förmåner under din resa utan också hjälpa till att minska kostnaderna.

Därför är det av yttersta vikt att du tar dig tid att jämföra olika kreditkort med reseförmåner för att hitta det som bäst matchar dina behov och gör din reseupplevelse så fördelaktig och ekonomisk som möjligt.

Detta kan du enkelt göra på sajter som Kreditkort.nu, som är en av de ledande aktörerna i Sverige i sitt segment, med över 150 olika kreditkort recenserade.

Bonusprogram och förmåner

Det är viktigt att noggrant utvärdera de bonusprogram som erbjuds med olika kreditkort. Så leta efter ett kort som ger poäng eller cashback på inköp kopplade till resor, alltså poäng som ger till exempel rabatterade flygbiljetter och/eller hotellbokningar.

En del kort erbjuder även bonusar för att signa upp sig, eller extra poäng när man spenderar en viss summa under de första månaderna. Kort som ger tillgång till flygplatslounger och/eller erbjuder rabatter hos samarbetspartners kan också vara fördelaktiga.

Läs mer: Spara pengar när du betalar utomlands med rätt kreditkort

Valutapåslag och uttagsavgifter

Undersök vilka avgifter som tillkommer vid köp i utländsk valuta. Dessa avgifter kan snabbt addera extra kostnader till din resa. Vissa kreditkort erbjuder låga eller inga valutapåslag, vilket kan göra en stor skillnad.

Det är även viktigt att tänka på uttagsavgifter vid uttag av kontanter, vilket är något du eventuellt behöver göra utomlands. En del kreditkort har förmånliga villkor även för detta, såsom slopat valutapåslag.

Försäkringar och säkerhet

Sist, men inte minst, är försäkringar och säkerhet en avgörande del av vad som utgör ett bra kreditkort för resan. Reseförsäkring, avbeställningsskydd, och försäkringar mot förseningar är viktiga aspekter av det skydd som ofta erbjuds genom ditt kreditkort.

Ett kreditkort som inkluderar omfattande säkerhetsfunktioner som exempelvis bedrägeriskydd kan också ge dig en extra trygghet när du är utomlands.

Jämförelse och rekommendationer

För att kunna hitta det bästa kreditkortet för resan krävs det att du jämför kortens egenskaper med varandra och lyssnar på vad andra kreditkortsinnehavare har att säga om sina kort. Nedan listar vi tre fördelaktiga kreditkort att ha med sig på resan.

Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort erbjuder CashPoints eller bonuspoäng på dina köp som kan användas för att betala flygresor, stolsuppgraderingar och andra resetillägg​​​​. Detta kort är särskilt värdefullt för personer som ofta reser med Norwegian.

Resurs World

Resurs World erbjuder en omfattande reseförsäkring, tillgång till flygplatslounger genom Lounge Key och en concierge service. Med detta kort får du också bonus på alla inköp.

En årsavgift på 1 068 kr tillkommer, men kortet erbjuder hög bonus på alla inköp och har en maxkredit på upp till 200 000 kr.

SAS EuroBonus American Express Elite

SAS EuroBonus American Express Elite är ett annat alternativ, särskilt för dig som reser mycket med SAS. Kortet ger dig 20 000 gratispoäng per kalenderår, tillgång till flygplatslounger och concierge service, samt en reseförsäkring i världsklass. Årsavgiften är dock ganska hög och ligger på 4 800 kr.

En man som dricker kaffe

Fredrik Simonsson

Kommentera